Zaterdag 1 december vond de eerste teambijeenkomst voor Roparun 2019 plaats
en wij waren erbij! De bijeenkomst werd gehouden in Evenementenhal Gorinchem en had als insteek om de nieuwe Roparunteams goed op weg te helpen.

Tijdens de bijeenkomst konden we ons inschrijven bij workshops met onderwerpen als teamcaptain, voeding, route en planning en sponsoring. De sessies werden gegeven door andere teams met veel ervaring of vrijwilligers van de Roparun.

Zo werd de workshop over de rol van de teamcaptain gegeven door een team die al jaren mee doet. Hier werd praktische informatie gegeven over het aantal deelnemers wat aangeraden wordt per team en waar je gedurende het jaar mee bezig bent. Ook werd duidelijk wat de rol van teamcaptain nou echt inhoudt.

De route en planning workshop werd gehouden door een motorrijder van Roparun. Hij zal de run begeleiden en aanwezig zijn bij eventuele calamiteiten. De belangrijkste vragen die we moeten uitwerken: hoeveel km lopen we per etappe? (40-60 km), hoeveel km loop je per persoon in estafettevorm (1-2 km) en wat wordt de gemiddelde snelheid van ons team?

Een leuke, maar vooral ook nuttige dag dus. De belangrijkste tip die we kregen?
Ga oefenen! Dat gaan we dan ook zeker doen.